Chiptuning ook voor hogere kilometerstanden?

CHIPTUNING OOK VOOR
HOGERE KILOMETERSTANDEN?

De kilometerstand van een auto is niet alleszeggend. Zo kan het zijn dat een auto met 350.000 km in een beter conditie is dan een met 250.000 , of zelfs 50.000 km!

Door de huidige stand der techniek van productieprocessen en oliën is het geen uitzondering dat motoren nog in goede gezondheid zijn met 400.000 kilometer op de teller. Theoretisch zal echter met het toenemen van de kilometers, de interne vervuiling en de slijtage van de motor toenemen. Dat is mede de reden waarom een test vooraf zo belangrijk is.

De conditie van de motor wordt op deze manier in kaart gebracht. Zo zou het kunnen zijn dat wij adviseren om de auto niet maximaal te tunen bij een sterk afwijkende meting t.o.v. fabrieksopgave.

Tevens komt het vaak voor dat er “verborgen” mankementen bij de auto aan het licht komen. Denk aan scheurtjes in turboslangen, intercoolers, defecte “luchthoeveelheidmeters”, defecte kleppen voor de aansturing van de turbo, verstopte roetfilters; allemaal onderdelen die een grote invloed hebben op het te behalen resultaat.

Zo kan het dus gebeuren dat uw wagen eerst gerepareerd moet worden, alvorens deze getuned kan worden, omdat er langzaam een defect in uw wagen is “geslopen”. Is dit op locatie en op kort termijn te verhelpen, kunnen wij daar uiteraard voor zorgen. In andere gevallen zal u de wagen moeten laten staan, of een nieuwe afspraak moeten maken.

MEDIA