Welk resultaat kunt u verwachten?

WELK RESULTAAT KUNT U VERWACHTEN?

De auto’s waarbij chippen mogelijk is, kunnen grofweg in 2 categorieën worden onderverdeeld. De groep met turbo of andere manier van drukvulling, of de groep auto’s zónder deze hulpmiddelen; atmosferisch genoemd.

In het geval van de eerste groep kan er een verbetering in pk’s en koppel van 20% tot soms wel 60% worden gerealiseerd. Dit uit zich in een beduidend sterkere motor met daarbij behorende snellere  acceleratie. Niet alleen van 0-100 km/h, maar vooral ook bij tussenacceleraties, bijvoorbeeld van 50-80 km/h in de 4e versnelling. U zult tevens merken dat u minder snel hoeft terug te schakelen en de kracht van onderuit  (lagere toerentallen) neemt sterk toe. Niet het belangrijkste voor de meesten, maar toch zeker het vermelden waard; óók qua topsnelheid zal er een aanzienlijke winst te zien zijn.

Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst 6 -10%, waarbij klanten hier met name een soepelere motor ervaren, zowel bij optrekken als na het overschakelen. De wagen wordt “smeuïger” en ondanks de op papier niet zo spectaculaire cijfers, zijn de klanten (en wij) vaak verrast en tevreden. De motor wordt bovendien levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Bij een onveranderde rijstijl is ook een vermindering van het brandstofverbruik tot wel 15% realiseerbaar. Dit is mogelijk, omdat het rendement / de efficiëntie van de motor wordt verhoogd door een hoger koppel bij een lager toerental.

MEDIA